Komma hem

Har inte skrivit på ett tag... Men fick ju flytta in på mamma och pappas rum och jag har inte haft så mycket tid. Det ska ätas, bytas, gosas, och så lite kontroller och så förstås. Men vet ni vad, jag kanske ska få åka hem imorgon. Undrar hur mitt hem ser ut? Jag vet att jag inte direkt kommer få något eget rum men det vill jag nog inte ha heller :) Imorgon ska jag även få träffa min storebror Mathias och farmor. Det blir kul! Hoppas bara att de kan sova sen då jag är uppe på natten?

Titta vilket skojigt kort mamma har tagit på mig. Jag var tvungen att sträcka ut foten för att bevisa att jag var störst.

Vi ses och hörs, nästa gång från Vallentuna!

Vem är störst?

Stor dag!

Vet ni vad som händer idag? Jag ska få flytta in på föräldrarum med mamma och pappa. Vi ska vara tillsammans hela tiden, till och med sova ihop. Jag ska flytta från min lilla hörna i röd sal och alla snälla sköterskor. De kommer fortfarande kika till mig såklart men inte på samma sätt. Känns lite vemodigt då jag gillar dem alla så mycket men oj vad spännande det här nya ska bli. Vad fort det går också! Måste ju vara för att jag är så himla duktig :)

Nu vet ni det!

Antar att det blir en rätt trött mamma och pappa nu ett tag framöver, då jag ska ha mat var tredje timme och så. Så ha lite tålamod med dem, okej!?

Over and out

1 månad

Idag fyller jag 1 månad, ville bara skriva det. Har inte öppnat några paket eller så men haft en rätt bra dag ändå. De har tagit lite prover på mig men allt ser vad jag vet bra ut. Känner mig pigg och stark och väger numer 1370 gr.

Noah 1 månad

Roliga saker

Det är mycket som händer om dagarna. I söndags badade jag för första gången och det var härligt. Mamma tvättade håret på mig så det blev alldeles lockigt. En av sköterskorna var snälla och filmade men tyvärr blev det inget foto som går att lägga upp här. Blir säkert fler bad framöver :)

Igår var morfar Tony & Marie här, de tyckte att jag blivit större. Jag hade lite ont i magen och låg och bökade länge hos mamma, säkert i en timme. Pappa skulle byta min blöja och morfar & Marie var kvar för att kika och ingen förstod att jag liksom inte var klar. Försökte säga till! Tillslut kunde jag inte hålla mig längre utan det var dags. Pappa och morfar var i skottlinjen och de fick nog en hel del att tvätta, hehe! Mamma, Marie och alla sköterskor skrattade glatt. Kul att man kan bidra med något :)

Over and out

Tyst och lugnt

Om ni bara visste hur tyst och skönt det är utan cpapen... Vilken frihetskänsla också! Väger numera 1252 gram och visar fina värden. Ska eventuellt få lite blod i helgen men annars sa doktorn imorse att han var nöjd med mig. En av mammas favvo sköterskor sa idag att det kanske blir bad till helgen. Första badet! Är det skönt? Läskigt? Mamma såg i alla fall avundsjuk ut så det borde ju vara skönt. Pappa berättade att storebror har paket till mig som jag ska få, spännande! Jag vill också ge paket. Kanske ska fixa så att storebror får ett av mig, det vore väl häftigt...

Se så fin jag är utan mössa och cpap, fina kläder har jag också. Tar blodtryck här om ni undrar vad jag har på armen.

Sov gott!

Myskille

Känn på den!

Äntligen låter det som om jag blir av med min cpap, den där mackapären som surrar och låter på näsan hela tiden. De har dragit ner trycket på den under dagen och nu under natten ska jag få prova utan. Tänk mammas min då hon kommer imorgon bitti och jag kan visa näsan på riktigt. Idag fick jag dessutom mat via matspruta istället för dropp och det är också ett steg framåt. Det går framåt!

Pappa är hos storebror och farmor och farfar och mamma sover hemma inatt. Tur att det är så många goa sköterskor här och kikar lite då och då. De måste ju liksom hjälpa mig med nappen ibland då den slinter ut och jag inte riktigt får till det. Dessutom måste de faktiskt byta blöja på mig då och då, för jag tål inte att ligga och vänta på det. När det ska bytas så skriker jag så att de vet, rätt högt också. Lite kräsen är väl bra att vara!?

Natti natti

Närbild

Närmar mig 1200 gr

Dagarna går undan och ibland hinner jag liksom inte med att skriva. Imorse gjorde de observation på mig och jag var lugn som en filbunke. Är rätt morgontrött av mig och mer pigg om kvällarna, då orkar jag hålla ögonen öppna länge. Allt är bra annars, blir ompysslad och omhändertagen. Vägde imorse 1180 gr och mamma tycker att jag blivit lång. Har inte koll på alla siffror men känner mig stor och stark. Äter mammas mjölk nu, men i sonden + får lite salt och koffein i mig. Märkliga grejer men det fungerar ju :)

Over and out

Framsteg

Vet ni vad? Jag har fått flytta från min kuvös till en öppen säng, nästan som en vattensäng. Mamma och pappa var väldigt glada och stolta igår då de fick höra det. Jag har sovit toppenbra och lyckats hålla värmen fint, det går framåt! I och med den nya sängen fick jag även ha på mig egna kläder för första gången, de var lite stora! Jag fortsätter att gå upp lite i vikt och jag känner mig pigg. Nu vet ni det! Ser att det är sol där utanför fönstret, det ser skönt ut. Alla verkar bli lite piggare och gladare då, bättre det än allt det vita som var därute häromdagen. Jag har förresten fått sällskap i salen, av ett tvillingpar. De är lite större än mig och säger inte så mycket men kul med lite sällskap ändå. Dags att vila lite!

Övertalningsförsök
Min nya säng
Ny säng och nya kläder

Mycket som händer

Såg att mamma skrivit i sin blogg att mitt blåsljud är borta så ni som läser här vet det säkert redan. Idag tog de röntgenbilder på mina lungor så det är mycket som fixas med på mornarna. Jag har varit lite förkyld och geggig  ögonen så jag tror att de bara ville kika att allt är okej. Jag har växt på mig lite igen, vägde imorse 1100 gram någonting. Bra va!? Myser med mamma och pappa om dagarna och sköterskorna pysslar om mig så himla bra. De säger ofta att jag är väldigt söt och det är ju aldrig fel att höra. Här får ni se lite bilder från veckan + en bild på vagnen som mamma var och köpte. 

Over and out

image5image6
image7

Jippie

Nu får jag mat som vanligt igen och nålen i foten är borta och jag är lite piggare. Röntgenbilderna såg bra ut, det var ju det jag sa :) Har gått ner lite i vikt men det är ju inte så konstigt då jag inte fick äta förut. Gillar verkligen min napp ska ni veta, så gott att ligga och snutta på den. Idag berättade mamma att hon ska åka och kika på en vagn till mig imorgon, en svart och lite beige. När hon berättade lät den stor som en finlandsbåt men jag växer nog i den ska ni se. Vi hörs mer en annan dag!

Over and out by Noah

Ps. Ska tjata på mamma att ta lite nya kort så jag kan lägga ut. Jag kan ju liksom inte fota mig själv, men visst är jag duktig på att skriva i alla fall. Ni skulle se min laptop här i kuvösen :)

Hungrig...

Jag ligger i min kuvös och snuttar hej vilt på nappen, är hungrig. Jag väntar på att doktorn ska komma med röntgen svar från min mage (tarmarna) och säga att det är fritt fram för sondmatning igen. Vill inte ha dropp något mer! Mamma är lite nervös för provsvaret och hade svårt att sova inatt men jag är lugn. Vi tog ju röntgenbilder igår med men de blev tydligen inte så bra så därför fick vi ta nya idag. Dagarna rullar på ungefär som vanligt här annars, sköterskorna är snälla, jag är fortfarande ensam på rummet, kul med besök från släktingarna, mysigt att ligga hud mot hud med mamsen. Igår så somnade hon i fåtöljen, då busade jag lite och sprattlade till. Hon vaknade med ett ryck och då flinade jag lite. Det är kul att busa!

Håll nu tummarna för att provsvaren ser bra ut, vill inte ha några tarmproblem precis som ni kan förstå. Ha en bra dag allihopa!

Lite bilder på mig

Här kommer lite bilder på mig och på mamma och pappa från de här två veckorna. Allt  är bra med mig, väger numera 1134 gr. Som ni ser så börjar jag gilla nappen, börjar bli riktigt duktig på att snutta på den. Bra träning inför framtiden! Idag har morfar Tony och Marie varit här för första gången, det var kul! De gillade mina fot och handavtryck som sitter på kuvösen. Mormor Lotta var här också en sväng, innan hon körde mamma till Malin. De skulle äta middag och mysa ihop och sen kommer mamma tillbaka hit till mig. Jag fick en kompis på rummet idag men hon är bara där ibland. Annars bor hon med sin familj i ett av rummen. Det betyder att jag har sköterskorna mest för mig själv och blir ompysslad. Alla är väldigt snälla även om jag protesterar ibland och jag trivs bra här.

Tack till alla som hjälper mig att växa och bli stor och stark, jag gillar er och det vet jag att mina föräldrar gör också. De är väldigt tacksamma! Kram & Godnatt!

Jag med napp
Jag utan mössa
Noah med pappa

Me again

Nu har mamma och pappa säkert kommit hem från sjukhuset och det är snart dags för mig att sova. Det har varit en lång dag med lite prover och så har jag fått blod och mediciner. Idag kom moster Josefine och Jonas och hälsade på, de tyckte jag var liten. Mamma som tycker att jag börjar bli stor! Jag kikade lite på dem men annars sov jag mest i min kuvös just då. Imorgon bitti ska jag vägas och mätas igen, spännande! Då ska jag spänna ut mig extra mycket! Jag hörde att mamma beställde ett fotografi av mig då, utan masken och mössan så att man ser hela mig. Hon tänkte komma in lite senare imorgon så hon får sova lite, imorse såg hon väldigt blek och trött ut faktiskt! Tror att morfar skulle köra henne, så då får jag ju träffa honom också. Det händer spännande saker varje dag!

Kul att så många hittat hit till min lilla skrivarhörna och att jag har så många kompisar redan. Tack för det! Nu är det dags att sussa lite så jag är pigg och glad imorgon.

Over and out from Noah

Presentation

Hej allihopa!

Jag heter Noah och är 1 1/2 vecka gammal. Jag borde fortfarande ligga i mammas mage men det blev bråttom ut för mamma mådde inge bra och jag växte inte så bra därinne. Jag föddes den 22/3 kl 17.02 med akut kejsarsnitt på Karolinska men nu bor vi allihopa på Danderyds sjukhus. Jag sover i en liten kuvös, mest för att få lugn och ro. Jag är väldigt känslig mot ljud och ljus och de andra barnen i rummet skriker en del. I söndags fick jag ha en flagga vid min kuvös för då hade jag växt på mig lite och vägde 1 kg och 7 gr. Mamma var jättestolt och ringde snabbt och berättade för pappa som var hos storebror Mathias i Norrland. Sköterskorna här gillar mig, det säger de ofta. De säger att jag är en stark liten kille! Jag gillar att ligga på mamma och pappas bröst och bara mysa. Då brukar jag småkika lite på dem och nypas lite med handen. Jag sover väldigt mycket, men det är bra för då växer man ju. Det var nog allt om mig för nu i alla fall. Jag ska skriva lite då och då så alla nyfikna släktingar och vänner kan hålla lite koll. Jag har hört att det är många som är nyfikna på att träffa mig, coolt! Jag längtar efter er också!

Puss & Kram!

Lilleman

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0